Спорт

Григор разгроми ветеран на мастърса в Хюстън

Снимка от официалния сайт на турнираХасковският талант Григор Димитров стартира с разгромна победа на мастърса на клей в Хюстън с награден фонд 442 500 долара.

В мач от първия кръг осмият в схемата българин, който за пръв път е поставен на турнир от подобен ранг, разби с 6:0, 6:2 бившия №5 в света и финалист от „Аustralian open“ 2003 Райнер Шутлер. Най-добрата ни ракета при мъжете взе първата част само за 20 минути и то без да даде и гейм на 34-годишния ветеран от Германия.

Целият мач продължи малко повече от час, като за това време Шутлер, сега 87-ми в света, направи 7 двойни грешки и нито един ас срещу 1 двойна грешка и 2 аса за хасковлията.

Това бе най-убедителната победа на Димитров на турнир от серията АТР 250. Тя ще му донесе 7 715 долара от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста, в която е 70-ти.

„Беше въпрос на време. Ще развивам и подобрявам играта си“, каза след победата си над Шутлер 19-годишният хасковлия, цитиран от сайта на АТР.

Съперникът на Григор във втория кръг в Хюстън ще стане ясен тази вечер. Той ще бъде определен от изхода на двубоя между руснака Теймураз Габашвили /№77 в света/ и силния чилийски квалификант Пол Капдевил /№138/, който е специалист на клей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button