Любопитно

Мария Габриел откри изложба и награди деца в международен конкурс в Хасково

Еврокомисарят Мария Габриел за пореден път гостува в Хасково на своите приятели от компютърна школа „Вале“ с преподавател Людмила Стайкова.

Тази вечер във фоайето на читалище „Заря“ беше открита изложба на школата, след което бяха наградени участниците в международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Конкурсът се провежда с подкрепата на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Участниците са над 1 000 от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора, Молдова и Украйна. Изложбата ще остане до 17 май.

Мария Габриел

Мария Габриела заяви, че както винаги много се вълнува да е отново в Хасково. Тя заяви, че много се радва за успехите на хасковските деца, защото те са най-доброто лице на България пред Европа и света. Показват, че имаме идентичности и история.

Мария Габриел

„Във всяка една от рисунките можем да видим личния почерк, което е много важно. Трябва да подкрепим личността във всеки един от тях – да имат своя мечта, да я реализират, това минава и през такива конкурси. Надявам се да им предам много енергия и вяра в себе си, да дерзаят, да мечтаят, защото те наистина са деца на света и те наистина са децата на бъдещето“, каза още Мария Габриел.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button