Хасково

Роси от „Байландо“ с киносценарий на „Южна пролет“

Южна пролетХасковлийката Росица Караджова, популярна от шоуто „Байландо“ по Нова телевизия, е сред дебютантите в литературния конкурс „Южна пролет“, който ще се проведе от 13 до 15 април в Хасково. Ученичката от Професионалната гимназия по лека промишленост ще участва в тазгодишната надпревара със своя киносценарий „Ритъмът на сърцето“.  Той разказва нейната история.

„Става дума за едно младо момиче – глухо, родено по време на прехода в България, и озовало се в черно-белия свят между чуващи и глухи. То иска само да оцвети света си. Когато пораства, момичето се влюбва. Но за съжаление той е чуващ и тя осъзнава, че това е една много трудна любов и че е между двата свята„, сподели за Haskovo.info Роси.

РосиТя планира по киносценария да направи филм. Най-трудно, разбира се, ще бъде намирането на средства, но Роси е оптимист. Затова се явява и на конкурса за дебютна литература „Южна пролет“ с надеждата да спечели наградата от 1000 лева и бронзова статуетка „Пегас“. На кого ще ги присъди професионалното жури, ще стане ясно след около седмица.

Тази година в националния конкурс участват 40 автори. За наградата за поезия ще се състезават 16 книги, за проза – 17, а в жанра „киносценарий“ ще се представят 7 участници с 6 киносценария.

Най-малката участничка в „Южна пролет“ е Цветелина Пенева. Тя е само на 12 години и е от Карлово. Най-възрастните дебютанти са двама – 40-годишните Александър Смолянов и Чавдар Живков от София, които участват с киносценарий.

Вижте видео репортаж за Роси и участието й в литературния конкурс

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button