Хасково

Проучване: Безработицата и ниските заплати тормозят хасковлии най-много

Иван ЖелевКлючовите проблеми за местното население са свързани с икономическото развитие на града и региона. Безработицата е проблем от първостепенна важност според 35% от хасковлии – това сочат данните от местно проучване, направено в края на февруари от Агенция ЕСТАТ по поръчка на гражданско сружение ДНЕС.

Според анкетираните след безработицата спешно трябва да бъде решен и проблемът с ниските заплати и пенсии, стандартът на живот, здравеопазването и инфраструктурата.

Изследването показва още, че в общината политическото говорене по проблемите е много слабо. Индексът на съвпадение между обществения и политическия дневен ред е 22%. „Налице е и дефицит на политически мнения по някои от дефинираните от гражданите проблемни области“, коментира днес управителят на ЕСТАТ Иво Желев.

Все пак 63% от анкетираните около 400 хасковлии са посочили, че общината е „добро място за живеене“ и са поставили оценка „добър“ по шестобалната система на кмета на Хасково.

Иво Желев бе категоричен, че това проучване не е предизборно. „Политическите изследвания имат за цел да видят какво искат гражданите преди изборите, за да могат политиците да им го обещаят, а после да не го изпълнят“, заключи Желев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
05.04.2011 17:40 17:40

Гербаджии и комунисти нещо не им е изгодно да коментират.

сибилка
сибилка
06.04.2011 10:26 10:26

Абе ,глупако 400 човека не са цяло Хасково ,та да злорадстваш и си мислиш че ,,твойто’ кметче пак ще се възкачи на престола . Да, ама не ,ще има да чакаш.

Анонимен
Анонимен
06.04.2011 14:48 14:48

СИБИЛКА!!!????ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКО ИМЕ.

Анонимен
Анонимен
06.04.2011 20:46 20:46

ТО И ПРИТЕЖАТЕЛКАТА МУ НЕ Е БЪЛГАРКА

Back to top button