Хасково

Близо 2 тона месо и сладкиши за веломаратонци

Стартът на веломаратонаПървият любителски веломаратон – обиколка на България, който стартира преди дни ще мине и през Хасково на 23 април.

Целта на обиколката е да се покаже необходимостта и предимствата на велоалеите и придвижването с велосипед. Тя ще премине пред 33 града, като колоездачите ще навъртят 2500 километра. Ентусиастите също така ще дискутират с общинските и областни власти  по места своите проблеми. 

Любителите тръгнаха на 2 април от София, преминаха през Враца, Монтана, Видин и Козлодуй. Те стартират всеки ден от общините на различни  населени места.  Сред велосипедистите има и граждани на Турция, Молдова, Украйна и Русия. Още 96 ентусиасти са изявили желание да участват в отделни етапи от маршрута. 

Картата на маратонаЗа времето на веломаратона спонсори са осигурили на участниците 500 кг месо, 1200 кг. сладкиши и енергийни био храни и 2000 литра минерална вода. 

Председател на Фондация „Фактор“ и организатор на събитието е велопътешественикът Вячеслав Стоянов. Той стана известен с обиколките си с велосипед на Черно море и брега на Гърция през 2009 г. и обиколката на Средиземно море през 2010 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button