Хасково

Улица „Родопи“ тъне в мрак и дупки

ул. РодопиУлица „Родопи“ в Хасково е осеяна с дупки и голяма част от нея е без осветление, жалваха се живеещи там. 

„От 37 години живея тук. Улицата само се кърпи, асфалтът се рони и дупките стават все по-големи“, разказа Емил Симидчиев. „Направих си тротоара сам, но пътя не мога„, допълни хасковлията. Той и съседите му се оплакаха и от липсата на осветление.

Заради тъмнината крадци постоянно разбиват гаражите им, а колите осъмват със счупени стъкла. Хората показаха входящ номер от деловодството на общината от 19 ноември 2008 година, за заведена молба, с която искат улично осветление. „Отговориха ни, че няма пари“, каза Веса Муртева. „Живея сама и вечер ме е страх да се прибирам„, жалва се жената, която се опитала да компенсира липсата на светло със 150-ватова лампа, закачена на къщата й. 

Живеещите на ул. „Родопи“ са притеснени и от занемарената гора, която ги дели от Статуята на Богородица. „Израснала съм тук, децата ми също, но някога имаше зелена трева. Сега всичко е насято с бръшлян, който унищожава гората“, допълни Муртева. Тя и съседите й показаха срутващите се стълби, които свързват ул. „Родопи“ с пресечката, на която се намира Енергото. Потърпевшите изразиха и възмущението си от разпилените вече месеци клони, които служители на EVN оставили, след като окастрили дърво, за да не пречи на жиците.

Емил Симидчиев

Емил Симидчиев

Веса Муртева

Веса Муртева

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
07.04.2011 10:41 10:41

това е положението 150 метра под мумията на кмета

Back to top button