Хасково

Един в ареста за 22-те килограма хероин, другите под гаранция

ЗадържанитеНай-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Хасковският окръжен съд за Фахри Мурад. Мъжът е сочен за организатор на разбитата преди дни група за разпространение на наркотици. 

Haskovo.info припомня, че при съвместна акция на Областната дирекция на МВР Хасково и ГДБОП бяха иззети 22 килограма хероин на стойност около 1,5 милиона лева. Дрогата е конфискувана на два етапа – в Първомай по време на сделка и при претърсване на селскостопанска постройка в кърджалийското село Женда. Според разследващите задържаният наркотик е влязъл в България от Турция. Той е бил предназначен изцяло за вътрешния пазар.

В акцията са използвани общо 11 СРС-та. Първоначално са задържани 6 лица. Двама от тях са освободени. Останалите четирима днес се изправиха пред съда. Това са местните Боян Маринов и Рамадан Рамадан, Фахри Мурад от Черноочене и Жоро Цанов от софийското село Герман

За тримата освен Фахри Мурад съдът постанови мярка „парична гаранция“. За купувача на дрогата Жоро Цанов тя е 10 000 лева, а за двамата хасковлии – по 3 000 лева.

Рамадан Рамадан и Жоро Цанов

Рамадан Рамадан и Жоро Цанов

Фахри Мурад и Боян Маринов

Фахри Мурад и Боян Маринов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button