Любопитно

Петима млади актьори гостуват на хасковска сцена с „Искам да кажа…“

Петима млади актьори ще гостуват на 19 май от 19 часа с новаторския си спектакъл „Искам да кажа…“, съобщават от хасковския театър „Иван Димов“.

Това е драматично-куклено представление по мотиви от комедийната миниатюра на английския драматург Алън Ейкбърн „Разговор в парка“. Спектакълът се занимава със стремежа и невъзможността ни да постигнем успех в общуването помежду си. Героите се срещат на една пейка в парка и се опитват да споделят живота си, но за съжаление са смешно-тъжни в този свой опит. А какво би станало, ако човекът с когото искаме да говорим, откликва на нашите очаквания, а не е затворен единствено в собствените си проблеми? Какво би станало ако чуваме, когато ни говорят, ако ни чуват, когато говорим? По всички тези теми младите актьори ще беседват след края на постановката със зрителите.

„Искам да кажа…“ ще се играе в Камерната зала на театъра, където обстановката предполага по-голяма близост между актьори и публика. Спектакълът съчетава работата на актьорите в изграждането на характерите, владеене на импровизирани кукли и пластика. Постановката е на Светослав Добрев. А за своя свят на мечтите ще разкажат актьорите Атанас Димитров, Дияна Георгиева, Валентин Митев, Ивета Маринова и Мартин Пашов.

Авторът Алън Ейкбърн е известен като „най-жлъчният съвременен комедиограф“, с многопластова ирония, хумор и тъга, вплетени в над 75-те му пиеси, които го правят един от най-успешните и популярни драматурзи в страната и по света. Билетите са по 5 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button