Регион

Близо 1 000 военни на учение с бойни стрелби край Хасково

Близо 1 000 военнослужещи от Сухопътните войски с 270 единици техника участват в тактическото учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“ на учебния полигон „Корен“ край Хасково.

Темата на учението е „Участие на артилерийски полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент“. То продължава до 20 май, а основен обучаем е 4-и артилерийски полк – Асеновград.

Военни

 

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев заяви пред медиите, че учението е планирано от миналата година. По негови наблюдения учението е много добре подготвено и резултатите са отлични. Като артилерист заместник-началникът на отбраната посочи, че се натъжава, че цялата му служба е преминала с тези системи, които вече имат нужда от модернизиране.

Военни

„Стоманен щит – 22“ е планирано от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той разкри, че военнослужещите спят на огневите позиции, както би било по време на война. За всеки дневно имало индивидуален пакет с храна. Целите на учението са свързани с усъвършенстването на уменията на щаба и подразделенията за планиране, провеждане на марш и участие в бойни действия, които според него ще бъдат постигнати.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button