Регион

РИОСВ на спешна проверка в „Неохим“ след оранжев пушек над завода

За ярко оранжев дим в небето над „Неохим“ сигнализираха димитровградчани по обяд.

Стресиращият дим излизал от една от сградите на завода в продължение на няколко минути. Според работещи наблизо преди това се чул силен звук, наподобяващ гръм. Сигнали са били подадени и до Регионалната инспекция по околната среда и водите, откъдето веднага са изпратили проверка на място.

Завод

 

„Заради спад в напрежението в една от инсталациите за производство на азотна киселина е задействан клапан, което е довело за кратко до организирано и неорганизирано изпускане на емисии“, заяви след проверката пред Haskovo.info директорът на РИОСВ Наталия Пачеманова. Тя допълни, че в 13 часа измерванията показвали, че няма превишени стойности на азотни оксиди в Димитровград. При норма 200 микрограма на кубически метър, резултатите са 10.86 микрограма.

От „Неохим“ отказаха коментар за случая.

Завод

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гого
Гого
20.05.2022 16:15 16:15

Като бяхме деца Неохим си пушеше оранжево 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата…

Ами сега
Ами сега
20.05.2022 18:19 18:19

Сега Теца не работи и отказват коментар, всичко е в азотни газове, ма няма проблем, Пачеманова щяла да помисли за санкции, ма после

miroslav
miroslav
20.05.2022 20:21 20:21

Tozi „himkobinat“ e nalice otkakto e sazdaden dimitrovgrdad!tolkova trovqt vazduha.po4vite i vsi4ko okolo na maika im onaq rabota…,tolkova li nqmat pari da si suzdadat(hubava)pre4istvatelna stanciq?cqlata im mrasna voda ottiva v reka marica(imat 2 kanala za mrasna voda i 2 trabi kartopolojni!) trovqt vsi4ko i vodite i vazduha i vas samite hora,namerete na4in za da ne se slu4va tova zanapred!

АД
АД
27.05.2022 12:27 12:27
Отговор до  miroslav

Този „химкомбинат“ е причината градът да бъде създаден. Информирай се преди да пишеш малоумни коментари.

Back to top button