Регион

Вятърът вдигна чернилка над димитровградски села

В късния следобед започна раздаването на маски и марлиПовишена запрашеност на въздуха в димитровградските села Брод и Злато поле е установена вчера и днес, съобщиха от общинската администрация. По този повод се е събрал Общинския координационен щаб.

На заседанието е установено, че източник на запрашеността са сгуроотвалите на ТЕЦ-3. След оценка на обстановката от докладите на присъстващите и представителя на ТЕЦ-3 са набелязани мероприятия за незабавно изпълнение.

Резултатът от запрашаванетоСред тях са подобряване на организацията по оросяване на сгуроотвалите, снабдяване на населението в двете села с консумативи за предпазване от праха като маски и марли, незабавно оросяване на улиците в двете села, предупреждаване на хората да ограничат движението навън.

Предстои да бъде създадена стриктна организация за извозване на учениците до училищата, а екип от спасители от общината да оповести и окаже съдействие в раздаването на материали на населението.

Хората два дни чистят чернилката от дворовете сиНа възрастни и трудно подвижни хора консумативите ще бъдат раздадени по домовете. Има създадени и пунктове за получаване на предпазните материали.

При промяна посоката на вятъра и опасност от запрашаване на други територии от общината има готовност за провеждане на тези мероприятия както в града, така и по останалите населени места, допълват от кметството в Димитровград.

Пред Haskovo.info кметът на село Брод обясни, че във въздуха буквално се носи „чернилка“, която пада над селото и всичко почернява. Специалистите обяснили, че прахът не е опасен за здравето на хората.

Вижте видео репортаж от село Брод

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button