Любопитно

Наградиха отличили се ловци от хасковското сдружение

Дейни ловци бяха отличени с грамоти и предметни награди от Управителния съвет на Ловно-рибарското сдружение в Хасково по време на отчетното събрание.

На него беше отчетено, че на територията на сдружението има изградени 890 обикновени хранилки. 90 са за едър дивеч, 23 са волиерите за адаптация на фермено произведени птици.

Ловци

Над 70% от ловците се включиха в последната таксация, подчерта председателят на управителния съвет Желязко Живаков. Наблюдава се тенденция на устойчиво стабилизиране на дивеча. Постигнатият ръст се дължи на ежегодното разселване, положените грижи през зимата. Благодарение на активното партньорство с Фондация „По-диви Родопи“ благородните елени все по-често се срещат на територията на сдружението. Добрата организация, редовно извършваната дезинфекция и строгото спазване на предписаните мерки допринесоха да няма огнище от африканска чума по свинете, отчитат от сдружението.

През годината са извършени 120 проверки по Закона за лова и правилника за прилагането му, 7 от които съвместно с РДГ – Кърджали, служба КОС – Хасково, служители от КАТ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button