Регион

Задържаха двама афганистанци на остров в „Марица“

ImageДвама нелегални афганистанци са задържани на остров в река Марица, съобщават от пресцентъра на МВР. За случая са уведомени гръцките гранични власти.

Вчера в граничното управление в Свиленград е получен сигнал от местен жител, който забелязал двама мъже на малък остров в река Марица. Гранично- полицейски наряд извършил проверка, при която на около 5 м от българския бряг са задържани двамата афганистанци на 35 и 27 години.

Те обяснили, че единият пребивавал в Гърция около година и половина, а другият – 6 месеца. Тъй като нямали работа и нямало къде да живеят, решили да се върнат в Афганистан. Затова откраднали лодка от гръцкия бряг и тръгнали към Турция. Лодката обаче се повредила и те доплували до острова, за който не знаели, че е българска територия.
В единия от мъжете е намерена служебна бележка за решение на съда в Орестиада да напусне страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button