Спорт

10 медала за „АидаНет Вадо-рю“ от републиканското

Състезателите2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала грабнаха възпитаниците на „АидаНет Вадо-рю“ от националното първенство по карате за деца, юноши и девойки младша възраст. Състезанието се проведе през уикенда в Сливен с участието на над 370 представители на 33 наши клуба.

Отборът на „АидаНет Вадо-рю“ в състав: Теодора Павлова, Ваня Ривова и Мария Дойчева стана шампион на „ката“ при девойките. В същата дисциплина юношите на хасковския клуб Васил Ривов, Петър Ангелов и Никола Иванов завоюваха отборно второ място. В индивидуалната надпревара Теодора Павлова спечели две отличия – злато на „ката“ и бронз на „кумите“ в категория +50 кг. С два бронза при девойките в двете дисциплини се окичи Ваня Ривова, а брат й Васил грабна два медала при юношите – сребро на „ката“ и бронз на „кумите“ при 45-килограмовите. Отлично се представиха и Кадер Мюмюн, която спечели бронз при девойките и дебютантът на „кумите“ при децата Толга Али, класирал се втори в категория +37 кг.

Състезанието бе много силно – в почти всички категории имаше по над 30 претенденти за титлата“, коментира за Haskovo.info треньорката в „АидаНет Вадо-рю“ Адриана Ривова. Тя допълни, че с класирането си всички медалисти от републиканското влизат в разширения състав на националния отбор за предстоящото Балканско първенство за деца, юноши и девойки младша възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.04.2011 17:31 17:31

bravo deca

Back to top button