Спорт

„Левски“ спечели турнира „Богомил Попов“ на обновения стадион „Младост“

Футболистите на „Левски“ (София) спечелиха двудневния детски футболен турнир „Богомил Попов“ на хасковския стадион „Младост“.

На финала „сините“ победиха „Локомотив“ (Пловдив) с 2:0. В малкия финал „Хасково 1957“ се наложи с 6:2 над Севлиево. В класирането следват „Ботев“ (Пловдив), Димитровград, „Арда“ (Кърджали) и ОФК „Хасково“. Медалите на отборите бяха връчени от синовете на Богомил Попов – Антон и Михаил. На стадиона беше и неговата съпруга. Зоналният председател на БФС за Южна България Огнян Златков връчи отличия за принос в развитието на футбола на кмета Станислав Дечев и на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

ФутболКметът благодари на БФС за ремонта на футболния терен. Градоначалникът и капитаните на осемте отбора размениха пасове в центъра, с което символично откриха терена. Дечев припомни, че общината ремонтира трибуните и лекоатлетическата писта, като каза, че има още довършителни работи.

ФутболСред официалните лица беше треньорът на българския национален отбор Ясен Петров, който връчи индивидуални награди на младите футболисти. Най-добър вратар е Теодор Иванов от „Локомотив“, най-добър защитник е Иво Иванов („Хасково 1957“), най-добър полузащитник е Стилян Петев от Димитровград, най-добър нападател е Иван Гинев от „Арда“, най-техничен играч е Яни Димитров от ОФК „Хасково“, най-полезен играч е Антони Чакъров от „Ботев“, най-коректен играч е Георги Йонков от Севлиево, голмайстори на турнира с по 7 попадения са Павлин Златков от „Хасково 1957“ и Момчил Колев от „Левски“, най-добър треньор е Християн Христов от „Левски“.

Футбол„Няма значение кой е спечелил, важното е децата да играят. Стадион „Младост“ е прекрасно съоръжение, изключително добро за Хасково и нека да се използва по най-добрия начин. Кой побеждава и кой не на тази възраст не е толкова важно. Малките трябва да се забавляват, високо спортно майсторство се гони, когато пораснат“, заяви пред медиите националният селекционер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button