Регион

Хванаха 4 млн. контрабандни цигари от началото на годината на Капитан Андреево

Близо 4 млн. контрабандни цигари са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Само през май са хванати 390 000 цигари. Установени са 140 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.

Цигари

При един от случаите на 20 май на пункта пристигнал камион, пътуващ от Турция за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са намерени 1 960 кутии цигари без български акцизен бандерол, укрити между челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата преграда. На турския водач е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневи изделия са задържани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button