Външни публикации

Как да почиваме това лято в България

Ако избирате коя европейска (или може би средиземноморска) страна да посетите за следващата си лятна почивка, мислите ли за България? Може би е по-малко популярна от Франция, Италия или Египет, но има много плюсове: интересна, но не пренаселена туристическа дестинация. Да прекарате една почивка в България, опитвайки бонус за казино без депозит, е най-добрата идея. България има какво да предложи. Страната е естествен мост между Изтока и Запада, като предлага природните красоти и културния произход на двата региона. Това става ясно от момента, в който пристигнете в столицата София. Ето кои са най-интересните места за отсядане това лято в България.

Посетете най-топлия регион в България – Сандански

Сандански е чудесно място за посещение от чужденци или емигранти в България. Той предлага голямо разнообразие от ресторанти и барове, както и дълга пешеходна улица за тези, които обичат да се разхождат из града. Множеството площади в града, където можете да се насладите на студена напитка, и няколкото красиви археологически обекта гарантират, че няма да скучаете, докато сте в Сандански.По отношение на местоположението Сандански е разположен в югозападната част на България. На един час път с кола можете да стигнете до Мелник или дори до гръцките плажове. София се намира само на 3 часа път от Сандански, което обяснява голямата популярност на мястото сред туристите.

Пирамиди от пясъчник и вкусни местни вина в Мелник

Според някои еврокореспонденти това е едно от най-красивите места в България, място, където можете истински да се отпуснете и да се насладите на красивите гледки наоколо. Със своите едва 200 жители Мелник е най-малкото село в България.Ако обаче се обърнете към историята, ще видите, че някога Мелник е бил процъфтяващ град с население от над 25 000 души. За съжаление размерът на града е намалял драстично поради фактори като:

Войни;

промени в инфраструктурата;

инфекции на гроздовите растения.

Градът, който се е издържал (и все още се издържа) от търговия, внезапно губи всичките си притежания и хората се преместват на по-добри места за живеене.

Добрата новина за Мелник и за всички нас е, че регионът все още е световноизвестен със своите уникални червени вина – и много хора обичат да ходят в Мелник, за да опитат хубаво вино. Що се отнася до всички скали, които могат да се видят на многобройните снимки на Мелник, те всъщност са пясъчници, изваяни от майката природа и времето, и естествено се наричат „пирамидите на Мелник“.

Риболов в красивите езера, язовири и реки на България

Въпреки че трябва да получите разрешение, можете да видите най-прекрасните забележителности по съвсем различен начин. Какво ще кажете да прекарате цял ден в риболов на някое от красивите рилски езера и да се насладите на гледката и спокойствието на заобикалящата ви природа. Бургаското езеро е още едно огромно езеро с размери 9 на 5 километра в най-широката си част и красиви пейзажи по брега. Местните и чуждестранните рибари смятат езерото за „храм на риболова“, тъй като в него се срещат най-различни видове риба. Тук се срещат следните риби:

шаран;

щука;

сив кефал;

костур;

други видове риби.

В Бургаското езеро има общо 25 вида риби. Риболовът е друго чудесно занимание за чужденците и емигрантите, с което да прекарат свободното си време в България. По този начин можете едновременно да опознаете природата на България и да си починете.

Излезте отвъд и опознайте скритите плажове на България

България разполага с 378 километра брегова линия и въпреки че повечето местни жители и чужденци предпочитат добре познати места като Варна и Бургас, има голямо разнообразие от скрити плажове: девствени, с чиста вода и чисти плажове с красиви гледки. За да ви помогнем да започнете, предлагаме ви набор от възможности:

Болата – Заливът Болата е дом на много птици, красив плаж, където можете да се отпуснете и да се насладите на момента с планините наоколо.

Тюленово – Красиво живописно скалисто крайбрежие, идеално за скокове в морето, гмуркане, скално катерене и каяци, и много известно място за сватбени снимки.

Иракли е много известно място за диво къмпингуване с дълъг пясъчен плаж и гора до него, което му придава непокътнато и диво усещане, което не се среща често.

Кара Дере е най-дивият от всички плажове, без никаква инфраструктура или течаща вода – той е красив, само не забравяйте да си вземете храна, напитки и транспорт.

Камен бряг – мястото, където се празнува българската традиция на Джулай морнинг, и чудесно място за скално катерене.

Изследвайте и търсете истинските скрити съкровища на България

Въпреки че в тази статия са събрани някои нестандартни идеи, само вие можете да направите пътуването си наистина уникално. Погледнете в Google Maps и изберете няколко произволни града, вижте дали има нещо, което ви харесва, и просто вземете кола, автобус или влак, за да отидете там. Вероятно няма да срещнете тълпи от туристи и ще имате наистина уникално преживяване.

Запознайте се с богатата архитектура и културна история на София и се насладете на пътуването по открити пътища, като предприемате еднодневни екскурзии на кратки разстояния, за да изпитате страхопочитание и удивление от богатата история, чудеса и красота на България.

 

Back to top button