Регион

Горящ ресторант евакуира жилищен блок в Димитровград

ПожарътРесторант „Кронос“ в Димитровград се подпали предиобяд. Според свидетелските разкази в първите минути огънят стигал до шестия етаж на близкия жилищен блок. Затова се наложило и хората там да бъдат евакуирани.

Пламъците тръгнали от едно от помещенията в ресторанта. За минути са обхванали лятната градина на заведението, а пушилката е уплашила живеещите в близките блокове.  

ImageДеца от близкото ОУ „Алеко Константинов“ видели пожара по време на часовете. Едва дочакали междучасието за да дойдат и да наблюдават как пожарникарите гасят пламъците. Видяхме 4 пожарни автомобила, дойдоха после още два от Хасково и водоноски на ТИТАН, разказаха учениците. 

Ресторант „Кронос“ в Димитровград не работи от февруари месец. Преди това е бил отдаден под наем и е функционирал като китайски ресторант. Собственикът на сградата е бизнесмен, известен в Димитровград като Пенко – Бореца. Занимавал се с търговия. Днес той не бе в града. На мястото на инцидента дойдоха съпругата му и дъщеря му. 

ImageТе обясниха, че кафенето към ресторанта работи, а жилището им се намира на последния етаж на горящата сграда. „Бях си у дома. щях да се къпя и изведнъж усетих пушек. Погледнах да видя какво става и избягах навън“, разказа уплашена дъщерята на собствениците Кремена. Майката Гергана обясни, че щетите са големи, но нямаше представа на каква стойност възлизат те.  Тя бе притеснена и от факта, че през целия май заведението е било резервирано за баловете.

Според шефа на хасковската пожарна комисар Николай Вълчев имотът е застрахован, тъй като е бил ипотекиран.

Собственичката на ресторантаОсновната част на ресторанта е запазена, само лятната градина е унищожена. Според огнеборците пожарът не е умишлен, а причината ще се установява тепърва.

Николай Вълчев бе категоричен, че не е имало опасност да се подпали близкият трафопост, тъй като той е с бетонна конструкция. Без щети са се отървали и намиращите се до заведението поща, хранителен магазин и няколко жилищни блока.

Близо час и половина отне на огнеборците да овладеят пожара. Причината – ниското налягане в уличните щрангове, които са осуетили гасенето на пожара.

Вижте видео репортаж от пожара

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button