Хасково

ВиК пак подкара нередовните в квартал „Република“

БагерътБагерът на ВиК – Хасково влезе отново в ромската махала в Хасково. Поредната акция на водното дружество разбуни духовете в кв. „Република“. 

5 екипа на ВиК от по трима души тръгнаха от къща на къща. Те приканваха абонатите с над 3 висящи сметки за вода да платят, а на тези, които бяха прикачени незаконно им бе спирано водоподаването.

Симеон ХристовПървият, за който багерите влязоха в действие, бе 35-годишният Симеон Христов от ул. „Ятак“ 22. Мъжът обясни, че преди 4-5 месеца се е прикачил незаконно, тъй като подал документи във ВиК, но те не идвали да му пуснат водата. 

„Не знам какво ще правим сега без вода. Тук живеем 6 човека – аз , съпругата ми, майка ми и 3-те ми деца„, тюхкаше се мъжът. Той бе категоричен, че този път ще се прикачи законно към мрежата. 

Тейнур РамаданСтанали свидетели на спирането на водата на семейството на Симеон Христов ромите се притесниха багерът да не влезе и в техния двор. Първата, която реши да разчисти сметките на сина си, бе Тейнур Рамадан. Жената плати 98,39 лева за 4 месеца. Обясни, че синът й го няма, работел в Германия и затова тя покрива дълга му.

Служителите на ВиК, присъстващи на акцията в кв. Република бяха затруднени да кажат колко общо некоректните абонати на ВиК и какви суми дължат на дружеството. Все пак стана ясно, че броят на плащащите е изключително нисък. За пример бе дадена ул. „Баба вида“, на която има 96 потребители. 8 от тях плащат сметките си редовно. Останалите дължат хиляди. Най-големият дълг възлиза на 2 961 лева.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jhfhhkjkk
jhfhhkjkk
14.04.2011 9:02 9:02

fhgjhjkjkjk

Back to top button