Хасково

3 акта на търговци и производители на яйца и закуски

Козунаци, илюстрация3 акта са наложени от Агенцията по безопасност на храните в Хасково при проверени 78 обекта във връзка със стартиралите в цялата страна инспекции на яйцата и агнешкото месо, съобщи за Haskovo.info временно изпълняващият дъжността директор на Агенцията д-р Христо Вълчанов.

Проверките са по повод Великден и Гергьовден. Инспекторите са посетили 15 склада за търговия на едро, 47 магазина и 16 цеха за производство на закуски.

При единия от санкционираните обектите, който се намира в село в община Хасково, е установено несъответствие между състава на продуктите и посоченото на етикета. Другите два обекта са в Хасково. Акт е съставен на собственика на склад за продажба на сухи продукти, който е продавал и яйца

Инспекторите са се натъкнали и на нерегламентиран обект – цех за производство на закуски, чийто собственик не е притежавал каквито и да е документи. 

Следи се за маркировката на яйцата и месото, документацията и начина на съхранение, обясни д-р Вълчанов. Проверява се и дали оцветителите, посочени в етикетите на козунаците, са разрешени за употреба. За това се следи и при боите за яйца. Засега обаче няма констатирано използване на неразрешени оцветители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button