Хасково

С документална изложба и антология стартира „Южна пролет“

БазарътС откриване на фото-документалната изложба „Южна пролет“ – проекция във времето“ стартираха 39-те литературни дни. Във фоайето на Регионалния исторически музей са подредени фототабла и експонати, илюстриращи развитието на конкурса, който събира  през годините дебютанти в литературата, изобразителното изкуство и киното. Експозицията бе представена от д-р Виолета Костова, главен уредник в отдел „Най-нова история“. 

„Пегасите на XXI век“ е озаглавена поредната  антология „Южна  пролет“, издадена от общината. „Винаги ще има млади хора, които ще се прекланят пред словото, създавайки първите си книги, каза поетесата Ели Видева, съставител и редактор на изданието.

Изложбата на Карекин КарекинянПо-късно в рамките на тазгодишните литературните дни „Южна пролет“ заместник-кметът на Хасково Нели Станева откри традиционния книжен базар. Тя пожела на 19-те издателства да продадат достатъчно книги, а на хасковлии – да намерят онези издания, които търсят.

До шатрите с книги е подредена и историята на Хасково в снимки. Те са дело на известният местен фотограф Карекин Карекинян и обхващат периода от 1954 до 2010 година. Хасковлии могат да видят 21 колажни творби и над 200 снимки, запечатали миналото на региона. 

Официалното откриване на литературните дни „Южна пролет“ е тази вечер от 18:00 часа в ДКТ „Иван Димов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button