Хасково

Общината иска отмяна на санкциите от Инспекция по труда

Съдийски чукОбщина Хасково обжалва в местния административен съд 6-те акта, съставени й от Инспекцията по труда миналата година заради назначаването на служители в синята зона на граждански, а не на трудови договори.

Проверката на инспекторите беше през септември. Заради констатираните административни нарушения те съставиха на общината в качеството й на работодател 6 акта, всеки от които на стойност 6 хиляди лева.

Актовете бяха обжалвани пред хасковския районен съд, който с решение от февруари намали  размера на санкциите на 1500 лева за всеки служител от синята зона.

Днес община Хасково отново обжалва определението на районните магистрати с искане глобата да бъде изцяло отменена. Прокурорът по делото Антон Попов поиска санкцията от 1500 лева да бъде потвърдена. Хасковският административен съд ще се произнесе по казуса в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button