Хасково

Запалиха огъня на „Южна пролет“ за 39-ти път

Десислава Тивчева запали огъня на Южна пролет

Десислава Тивчева запали огъня на 39-тата Южна пролет

Лауреатът на „Южна пролет“ от 2007 година Десислава Тивчева запали огъня на 39-тите литературни дни. Тя спечели „Пегас“ преди 4 години за белетристичната си книга „Иманярска луна и една змеица за нощта…“.

Литературните дни бяха открити от кмета на Хасково Георги Иванов. Това празненство е извоювано в годините и затова е наше. Нека се радваме на традицията, която отново е доминанта, заяви в словото си градоначалникът.

40 са участниците в конкурса за поезия, проза и кино сценарий тази година. Те ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Боян Биолчев, а наградите ще бъдат връчени в петък.

След откриването програмата на литературните дни включва творческа вечер на писателя Антон Дончев, който бе представен от Иван Гранитски. По-късно в КДК е лауреатската вечер на Десислава Тивчева, а след това ще бъде представена втората стихосбирка на поетесата Величка Петкова.

Вижте видео репортаж за литературните дни „Южна пролет“

 Антон Дончев и Георги Иванов  Стартът бе даден с мажоретки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button