Хасково

Три служби вадиха рибар и сърфист от „Тракиец“

Лодка на ИАРАРибар и сърфист са били извадени при спасителна операция от язовир „Тракиец“ снощи. В 18:20 в хасковската пожарна е получен сигнал за рибар, заседнал на остров във водоема след като заради силния вятър не успял да стигне до брега с гумената си лодка.

Пристигналата на мястото група установила, че трябва да помогне на още един човек – хасковлия с дъска за сърф. След като го извадили на брега обаче вятърът пратил лодката им в камъните и тя се спукала. Тогава се наложило на помощ да бъдат извикани и служителите на агенцията по рибарство и аквакултури, съобщи за Haskovo.info началникът й д-р Милчо Милчев.

Спасителната операция продължила до 21:30, когато благополучно заседналият на острова рибар от Пловдив бил изваден на брега.

Вчера спасителите са вадили мъж от кладенец в Свиленград и труп от кладенец в димитровградското село Голямо Асеново. Заради силния вятър в Хасково и Харманли са разчиствани паднали дървета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван
бай иван
14.04.2011 12:41 12:41

тоя келеш ще платили за всички главоболия които е причинил на властите защото ако не плати няма да си вземе поука

Vadichar
Vadichar
14.04.2011 15:57 15:57

Като тая година не е бивало – лодкари за бяла риба кръстосват по ръкавите на „Тракиец“ между плувките на сухоземните въдичари. Скандали, провален кеф.
ИАРА ги спасява, но не ги проверява какво и колко хващат лидкарите.
Чуват се отзиви от брега, че само съчмомятане ще прогони Колумбовците.

стоян
стоян
15.04.2011 12:36 12:36

Бай Иване, не знам кой е келеша в случая, но на тези власти това им е работата, дай боже да не се налага и ти да стигнеш да търси помощ, а въдичаря да си трае, защото язовирите са за всички, като не му изнася да се усамоти някъде, където няма да му пречат

"spasen"
"spasen"
15.04.2011 18:47 18:47

Всеизвестно е че журналистите обичат да драматизират събитията за да привлекат вниманието, но лошото е че в отразяването на това спасяване някъде по средата историята започва да се отклонява от истината.За информация на Димитър Иванов крака на сърфиста от 25 години не е стъпвал на острова.Благодарности на екипа на Гражданска защита за добре свършената работа.

митева
митева
15.04.2011 19:14 19:14

Аз съм съпругата на спасения рибар, сигнала го подадох аз, след като 3 часа съпругът ми чакаше на острова, за да утихне вятърът, но след като се разбра, че това няма да стане трябваше да направя нещо. Благодаря много на екипа на Гражданска защита и на ИАРА, че сърфист имаше и първо хората отидоха до него е така, имената им не се съобщават, така, че не виждам защо трябва да се напада Димитър Иванов. Още веднъж благодарности и не виждам смисъла изобщо защо това трябва да се коментира, за мен е важно, че мъжът ми излезе жив и здрав, макар и сега да лежи болен от премръзването. Поздрави на всички коментиращи!

Анонимен
Анонимен
15.04.2011 19:29 19:29

А къде пише, че сърфиста е бил на острова?

bolero
bolero
16.04.2011 11:49 11:49

Ми, никъде не пише, че сърфиста е бил на острова, да. Но вече не смятате ли, че трябва да се спрат коментарите, кой знае как са се чувствали рибарят и съпругата му, а и сега като четат нелепи коментари, за такива теми изобщо трябва ли да се коментира, браво на пичовете от ГЗ и иара

Back to top button