Хасково

Вятърът изтърбуши книжния базар, строят го наново

БазарътСилният вятър тази нощ събори повечето шатри на книжния базар в центъра на Хасково, който е част от литературните дни „Южна пролет“. Така тази сутрин реално продажби на книги нямаше, а представителите на издателствата обсъждаха как да се сместят в няколкото здрави шатри.

От община Хасково обясниха, че базарът ще бъде възстановен и работата му ще продължи като се съобразят с времето. Не се предвижда вариант търговците да бъдат преместени на закрито, тъй като това би означавало да няма клиенти, обясниха организаторите.

Паното на БогородицаДнес вятърът в Хасково е със скорост около 6 метра в секунда, съобщиха за Haskovo.info от тукашната метеорологична обсерватория. Снощи обаче поривите са били много силни като на моменти са достигали до 25 метра в секунда.

В Гражданска защита Хасково засега няма сигнали за бедствия заради вятъра. На много места в града обаче има скъсани транспаранти и кабели. Жертва на бурния вятър стана и огромното пано с изображението на монумента на Св. Богородица на жилищен блок на бул. „Раковски“.

 Image  Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button