Регион

Подготвя се прехвърлянето на „Изворът на Белоногата“ на община Харманли

Подготвя се прехвърлянето на собствеността на „Изворът на Белоногата“ на община Харманли, съобщи областният управител Катя Панева.

В момента той е в управление на областната администрация, като са изчистени всички проблеми по актуването. Мястото е с площ 8 499 квадратни метра и е заведено като недвижим имот с национално значение. Очаква се до две седмици Общински съвет – Харманли да изпрати мотивирано писмо, с което да поиска собствеността да бъде прехвърлена на общината. С това се очаква да бъде завършена дългогодишната сага по стопанисването и собствеността на „Изворът на Белоногата“.

Междувременно продължава класификацията на язовирите в Хасковска област. Три водоема – в Малко градище, Царева поляна и Смирненци, които временно са били към областната администрация, вече са прехвърлени на държавното предприятие. Отпадат язовири, които вече са пресъхнали. През август се очакват проверки на терен в общините Димитровград, Свиленград, Харманли и Ивайловград.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
seksaplniq
seksaplniq
01.06.2022 19:54 19:54

Vreme e da se namali chislenostta na administrativnite organi v nashata malka darjava,mnogo bavene,motane i chakane za problemi,koito mogat da se re6at za 1 raboten den,mnogo hora lapat pari i imat tejki prasti,sviknaha taka da si karat s kafenceto na byuroto i pred laptopa na igri4ki i ot tova strada osnovno naroda,zaradi dobre naglasenite horica na darjavna slujba sus golemi privilegii i 4uvstvo za nedosegaemost! Revete za uvolnenie eii kak vi tarpqt o6te obiknovennite grajdani,koito sa sviknali da chakat na opa6ki pred sve6tenite vi kabineti i da se nadqvat da gi obslujite bez da im pravite nervni zabelejki darjavni deici na rahata i marzeluvaneto!

Back to top button