Любопитно

Внучката на Аспарух Лешников ще пее в Хасково

Оперната певица Джесика Лешников, която е внучка на Аспарух Лешников – Ари ще гостува в Хасково от 2 до 6 юни, съобщиха от общината.

Това ще е и първата й визита в България. Тя ще изнесе концерт при откриването на Дните на Аспарух Лешников на 3 юни в хасковския театър. Отбелязването на 125-годишнината от рождението на Ари ще започне с поднасяне на цветя пред паметника му на 3 юни от 17:30 часа. Половин час по-късно е откриването на пътуваща изложба в театъра, след което ще е официалното откриване на Дните на Аспарух Лешников.

На 4 и 5 юни ще е конкурсът за стари градски песни в читалище „Заря“, където записването продължава до утре.

След Хасково пътуващата изложба ще замине за София, а след това евентуално и за Германия. Дните на Аспарух Лешников се провеждат под патронажа на посланика на Германия в България Кристоф Айххорн.

ПРОГРАМА

3 юни 2022 г.

17:30 ч. ‒ Поднасяне на цветя пред паметника на Аспарух Лешников в Хасково.

18:00 ч. ‒ Откриване на пътуваща изложба „Рицарят на горното Фа” във фоайето на ДКТ „Иван Димов” Хасково

18,30 ч. – Концерт за официалното откриване на „Дни на Аспарух Лешников“ Хасково 2022 на Джесика Лешников- внучка на Аспарух Лешников с участието на Гочо Александров Праков – кларинет, Виктория Александрова Василенко – пиано, доц. Атанас Анатолиев Кръстев – виолончело, Румен Руменов Бояджиев – аранжор

19:00 ч. – Прожекция на германския игрален филм „Комедиен Хармонист”, театър „Иван Димов”, гр. Хасково

4-5 юни 2022 г.

Национален конкурс за стара градска песен „С песните на Ари”, ОНЧ „Заря-1858” Хасково

7 юни 2022

18:30 ч. ‒ Откриване на пътуваща изложба „Рицарят на горното Фа” в РИМ-София, фоайе.

В рамките на „Дни на Аспарух Лешников“ ще се проведе и Националния конкурс за стара градска песен „С песните на Ари“. Джесика Лешников ще присъства на песенния конкурс и ще награди най-добрите изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button