Хасково

20 години зад решетките за хасковлия, убил майка си

Иван Илиев20 години затвор при първоначален строг режим постанови петчленен състав на Хасковския окръжен съд с председател Боряна Бончева за 52-годишният Иван Илиев. Той бе обявен за виновен за това, че е убил 70-годишната си майка Дорка Тенчева.

Трупът на жената бе открит през декември 2009 година. След извършена аутопсия съдебният лекар установил, че старицата е починала вследствие на нанесени множество травми в областта на лицевата част, главата и торса, а смъртта е настъпила около 20 дни преди откриването на трупа. 

Дорка е живеела със сина си, който според обвинителния акт е изчезнал часове след трагичния инцидент. Иван Илиев бе обявен за общодържавно издирване и четири месеца по-късно бе открит в София. 

Тройната експертиза потвърди, че Иван Илиев може да носи отговорност за постъпките си и не е необходимо да бъде настаняван в Психиатрията „Св. Наум“ в София.

Петчленният състав на Хасковския окръжен съд днес реши още Иван Илиев да заплати 30 000 лева кръвнина на сестра си Виолета Стоилова за „нанесени болки и страдания от загубата на майка си“. 

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

Апартаментът, в който Иван Илиев е живеел заедно с майка си Блокът на Георги Кирков, където е станало убийството

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button