Регион

Над 20 литра дъжд със силна градушка унищожи реколта в Симеоновградско

Най-много дъжд при вчерашните валежи в Хасковска област е паднал в Симеоновград – 20.7 литра на квадратен метър, съобщиха за Haskovo.info от Метеорологичната обсерватория.

Симеоновградчани се жалваха, че градушка ги е ударила на два пъти. Първият път ледените късове са били с големината на орех. Унищожена е реколта, изпочупени са керемиди и стъкла.

Преди втората вълна хора са чули, че се изстрелват противоградни ракета. След това са паднали по ситни ледени зърна. Симеоновградчани питат защо не са били изстреляни навреме ракетите. В областта има общо 29 площадки, 3 от които са в община Симеоновград – в града и селата Троян и Дряново.

Градушка вчера падна и на други места в региона, сред които са Хасково и Димитровград, където количеството на валежа е съответно 16.1 и 9.5 литра на квадратен метър.

Градушка, проливен дъжд и наводнени пътища в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button