Хасково

Хасковски данъчни разкриха измами за над 16 милиона лева

НАП Хасково16 милиона лева допълнителни данъчни задължения са установили хасковските ревизори през първите три месеца на годината. Разкритията са в резултат на 104 извършени ревизии във фирми от цялата територия на НАП Пловдив, която освен Хасково и Пловдив включва Пазадржик, Стара загора, Кърджали и Смолян.

Най-много допълнително начислени данъци за бюджета има по Закона за ДДС. 14 милиона лева е размерът на „скритото“ ДДС, засечено в хода на ревизиите от хасковските инспектори. Почти 1,3 милиона лева е разкритият корпоративен данък, а 926 000 лева са допълнително установените данъци върху доходи на физически лица.

Най-често данъци се укриват в отраслите „производство и търговия с горива“ и „търговия на едро„, показва анализът за тримесечието. В първия отрасъл в резултат на само 2 ревизии са начислени 4 418 336 лева данъчни задължения. Във втория бранш след 17 данъчни ревизии са установени близо 4 441 000 лева дължими суми. В строителството пък са засечени 1 745 000 лева недекларирани данъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button