Хасково

МЗХ: Най-евтиното пилешко е в Хасково

Агнешко, архив

Седмица преди Великден се наблюдава повишаване на цената на агнешкото

Най-евтините прясно охладени пилета се продават в Хасково и Кърджали, сочи анализът на Министерството на земеделието и храните за периода 6 – 13 април, който следи стойностите на брашно – ТИП „500“, рафинирано слънчогледово олио, бяла кристална захар, пилешко и агнешко месо и яйца.

Прясно охладените пилета в Хасково се харчат за 4,74 лв/кг., а замразените – 4,35 лв/кг.

По показател „брашно“ в област Хасково е регистрирано понижението на цените на едро. Те обаче според експертите не са оказали влияние върху тези на дребно, които се запазват без промяна спрямо предходния период. В региона килограм брашно – ТИП „500“ струва  1,22 лева.

През периода 6-13 април литър олио е струвал на хасковлии 3,47 лева. Забелязва се минимално намаление на цената с 0,6%.

Без промяна остава цената на захарта – 2,22 лв./кг. Същата тенденция се наблюдава и при яйцата – размер M струва 20 стотинки, а размер L – 23.

Седмица преди Великден се наблюдава повишаване на цената на агнешкото с около 2,3%. Така цялото агне се харчи за 12,70 на килограм кланично тегло, бутът е 15,45 лв./кг, а плешката – около 14 лв./кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ссссссссс
ссссссссс
15.04.2011 18:15 18:15

коя казва че ная ефтиното тези която проверяват правят яка пачка с тези замразени полофабрикати

Back to top button