Хасково

Любомир Левчев с наградата „Александър Паскалев“

Александър Левчев

Александър Левчев

Големият български поет Любомир Левчев бе удостоен с учредената от община Хасково награда за цялостен принос в духовното развитие на името на основателя на модерното книгоиздаване у нас Александър Паскалев.

Отличието на твореца, превеждан в 36 страни, и носител на международното звание „Рицар на поезията“, връчи кметът Георги Иванов. Тържествената церемония в Драматичния театър тази вечер  бе почетена и от председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев.

Иван Ланджев

Иван Ланджев

Председателят на журито на националния литературен конкурс „Южна пролет“ проф. Боян Биолчев обяви новите лауреати, които получават бронзова статуетка Пегас и сума от 1000 лв

Наградата за поезия е присъдена на Иван Ланджев за стихосбирката „По вина на Боби Фишер“.  Ивайло Борисов със своя „Неприличен роман 01“ взе приза в жанра проза.

Наградата за филмов сценарий отиде при Александър Смолянов и Чавдар Живков, автори на „Малко късмет за по-късно“.

Ивайло Борисов

Ивайло Борисов

Тракийското дружество в Хасково отличи абитуриентката в ПГЛП „Райна Княгиня“ Росица Караджова. Нечуващата танцьорка получи награда за сценария си „Ритъмът на сърцето“.

Наградата на КДК за хасковски автор, издал книга през 2010 г, бе връчена на Стойка Мариновска. Спонсори на литературните дни „Южна пролет“ осигуриха съпътстващи награди за дебютанти.

 

Наградата за киносценарий - Александър Смолянов

Александър Смолянов
 

Стойка Мариновска

Стойка Мариновска

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button