Регион

На Капитан Андреево проверяват как камион е стигнал до Германия без фитосанитарен контрол

Полицията проверява случай с камион с живи растения влязъл от Турция през Капитан Андреево и стигнал до Германия без реално да е минал фитосанитарен контрол.

Случаят е от 22 май, а за него съобщи в ефира на Нова депутатът Константин Бачийски. Според него фирмата, чиято дейност на границата беше прекратена от Агенцията за безопасност на храните, е подала документи за обработка седмица по-късно.

От там обаче отрекоха и обвиниха агенцията, че е пропуснала камиона без да е минал контрол. Според тях имало и други такива случаи. От БАБХ отказват коментар до приключване на проверката.

Полицията проверява и дали не са издадени фалшиви документи от служители на агенцията, след като товарният автомобил вече е стигнал до Германия.

От Районна прокуратура – Хасково коментираха пред Haskovo.info, че са уведомени за проверката от Районното управление на полицията в Свиленград. След приключването й ще стане ясно дали по случая ще бъде образувано досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тото
Тото
29.05.2022 22:41 22:41

По въздуха

Агент
Агент
30.05.2022 11:24 11:24

Новите управници като ти заповядат – Какво ще правиш ???

Back to top button