Хасково

Откриха серийната бегълка Диляна във Велики Преслав

Снимка от времето на първото изчезване на Диляна през 2009 година15-годишната Диляна Генева, която вчера бе обявена за трети път за общодържавно издирване, е открита късно вечерта във Велики Преслав, съобщават от МВР. Полицаи попаднали на момичето при проверка на компютърна зала в града към 22:30 часа.

Диляна е отведена в полицейското управление, където е установено, че е обявена за издирване по молба на родителите й. Пред инспектор от Детска педагогическа стая момичето е обяснило, че след като е напуснало дома си е посетило Бургас и Велики Преслав.

Със заповед на инспектор Детска педагогическа стая на Диляна е предоставена полицейска закрила, а днес е предадена на родителите.

Последното изчезване на Диляна бе през декември. Тогава тя бе открита в село край Търговище. През лятото на 2009 година след няколкодневно отсъствие полицаи я намериха край Момчилград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.04.2011 16:56 16:56

gadna smradliva ciganka gadna

.....
.....
16.04.2011 18:23 18:23

момичето не е циганка,но това което прави не е правилно :(((

Анонимен
Анонимен
16.04.2011 20:10 20:10

hahah tq ako ne e ciganka Az sym vietnamec !

Анонимен
Анонимен
16.04.2011 20:11 20:11

Tazi grozna kosa 4erna i tiq magare6ki vejdi nepoddyrjani pff ujas ciganka gadna

Анонимен
Анонимен
18.04.2011 8:38 8:38

negovere taka nese znae kakvo q potiknalo da i da izbqga ot vka6ti.Parvo poglednete se se*e si i togava obsajdaite drugite.Na toq svqt nqma idelani hora.

rrrrrr
rrrrrr
20.04.2011 10:35 10:35

az ako sam na maika i i bashta i takuv boi she i hvurlqq :X

Stanislaw Iwanow
Stanislaw Iwanow
22.10.2011 10:59 10:59

Притежавам лична информация за въпросната Диляна Генева, заради което ще се опитам да обясня на хората истинските причини, поради които се случват тези негативни събития, свързани с нея.
Диляна Димчева Генева е родена на 25.08.1996г. По официални данни на МВР момичето е осиновено още като бебе от Димчо и Анета Геневи. Тази истина за нейното минало e умело прикривана от нейните близки, приятели и роднини, а понякога използвана и срещу нея самата. Осиновителите й притежават шивашки цех, чрез който осъществяват своя бизнес. Притежават 3-етажна къща в гр. Хасково, а роднините им притежават жилище в с.Болярово. Бягствата на момичето са около 7-8 на брой.
Едно от 1-вите бягства е свързано с отиването на парти в Момчилград. Първоначално тя моли своите родители да й позволят да присъства на съответното парти, но те не и разрешават. В резултат от това възниква конфликт на интереси между нея и родителите й.
Всичко завършва с бягство, заради което Диляна е в неизвестност в продължение на няколко дни и е обявена за общодържавно издирване. Какъв е изводът? Ако на Д.Генева беше разрешено да отиде на това парти в Момчилград със знанието на осиновителите си, то нямаше да се налага момичето да бяга и да бъде обявено за изчезнало. По думи на момичето, след като баща й (осиновителят й) я открива той я приканва заплашително да влезе в колата му(Ауди F6 с регистрационен номер: Х 2288 ХБ). Нарича я със следните изрази „тъпа овца, боклук и тъпа, ограничено умна“ и тн.н) Удря й 4-ри шамара и един ритник в корема, заради което Диляна пада на земята. Въпросът, според мен, който баща й Димчо Генев трябва да си зададе е къде е допусната грешка от страна на родителите, а тя е очевидна, и как всичко това можеше да се предотврати.
Имало е моменти, когато е било необходимо полицаите да защитават Диляна от разярения й баща, за да не й нанесе тежки физически травми.
Към момичето са отправяни подигравателни намеци от страна на родителите и роднините, че е осиновено с цел да се създадат комплекси в нея, да бъде накърнено нейното достойнство и самочувствие.
Поради нещата, свързани с 1-вото бягство, момичето губи доверие към родителите си и вече не споделя с тях, затваря се в себе си. Не моли родителите си за разрешение да отиде някъде, а направо отива, защото знае, че ще получи отрицателен отговор, а и защото знае как ще реагират осиновителите й спрямо нея. Истината е, че нейните осиновители не търсят причини за проблемите в семейството си в междуличностните отношения в самото семейство, а те направо са прехвърляни върху Диляна Генева.

Back to top button