Любопитно

Иван Митев връчи литературни награди като доктор хонорис кауза в Пловдив

Писателят Иван Митев връчи наградите на отличените участници в конкурса за поезия и проза, организиран от вестник „Пловдивски университет“. Церемонията беше в Ректората.

Специалният гост Иван Митев награждава победители в качеството си на носител на почетното звание доктор хонорис кауза на вестника. От 1998 г. датира традицията писател (предимно възпитаник на ВУЗ-а) да се избира за „доктор хонорис кауза на вестник „Пловдивски университет“. Той произнася и академично слово, посветено на литературата.

Иван МитевИван Митев е писател, пътешественик, колекционер на минерали. Завършил е специалността „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Публикувал е десетки разкази, над 200 статии, интервюта и есета в различни издания. Автор е на 10 белетристични книги. Съвсем наскоро излезе новият му роман на „Малък далечен силует“, в който като герои могат да се разпознаят и някои пловдивчани, включително и преподаватели в университета.

Иван МитевТази година той получи наградата на името на първия български модерен книгоиздател „Александър Паскалев“, която се присъжда от Община Хасково за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Иван Митев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button