Регион

Подготвят кадри за туристическия бранш след 7 клас в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани

За четвърта година СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани обявява прием на ученици след седми клас.

За три години учениците в специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани доказаха, че тази специалност може да има бъдеще и да подготвя кадри за туристическия бранш в националния курорт, а защо не и в страната, и в чужбина.

Минерални баниУчилището се стреми да осигури оптимални условия за обучение – стипендии, безплатен превоз, обедно хранене с 50% намаление, медицинско обслужване, възможности за спорт през свободното време. През тази година беше оборудван и кабинет по специалните предмети и се закупи специализирана техника. Това допълнително стимулира младежите. Радващо е, че тяхната заинтересованост и желание за работа карат малките ученици усърдно да им подражават, доволни са от училищното ръководство.

Минерални баниПровеждането на производствената практика в работна среда в хотелските комплекси пък ги среща с реални пациенти и ги запознава с всички аспекти на истинската работа. Повечето младежи изпълняват ентусиазирано поставените задачи и това се забелязва и от преподавателите, и от пациентите.

Общите усилия на педагозите, бизнеса и Общината ще допринесат за това, в Минерални бани да има работни места за млади хора, които искат да останат близо до родните си места.

Надеждите на всички са доброто дело да продължи и паралелката да привлече ученици.

СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани отново с прием на ученици след 7 клас

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button