Хасково

ОбС – Хасково извънредно, но със закъснение избра представител в комисията за здравната карта – ВИДЕО

На извънредна сесия хасковският общински съвет определи заместник-кметът Мария Вълчева за представител на Община Хасково в Комисията за изработване на Областната здравна карта.

Комисията се назначава от здравния министър и в нея влизат областният управител, който е председател, по двама от РЗИ, РЗОК и районната колегия на БЛС, по един представител на Районната колегия на БЗС, Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и на представителните организации за защита правата на пациентите, както и по един представител на всяка община.

Общинският съветник от групата „За Хасково“ Георги Пеев заяви, че срокът за избиране на представител е бил 20 май. Той посочи, че за днешната сесия с една точка са изхарчени 20 000 лв. за възнаграждения и попита защо не са включени и други проекти за решение при положение, че до 31 май е бил срокът за избор на представител на общината и в друга комисия. Той предложи за заместник на Мария Вълчева да бъде избрана Златка Караджова, която е началник на отдела по здравеопазване и социални дейности и има опит от предишната комисия, отчетност за работата на комисията пред общинския съвет и предварително изпълнение на решението заради закъснението. Предложенията бяха включени в докладната и единодушно приети.

Камен Тодоров от БСП предложи да се изпрати писмо до здравното министерство, с което да се поднесат извинения за закъснението. Съветниците не го приеха, но председателят Таня Захариева пое личен ангажимент да изпрати такова писмо след сесията.

Д-р Марио Янакиев и д-р Николай Николов застанаха зад Мария Вълчева с аргумента, че в комисията ще има достатъчно лекари и ще са нужни и други специалисти и администратори. Д-р Янакиев добави, че интересът на общината ще е да се запази статуквото на броя специалисти и болнични легла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button