Регион

Контрабандни мъжки дрехи задържани на Капитан Андреево

Тениска, архивАвтобус, натъпкан с ментета дрехи, задържаха митничари от Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници“. Денковете с артикули, част от модните колекции за това лято, били прикрити зад багажа на пътниците. 

Автобусът пристигнал на ГКПП „Капитан Андреево“ в тъмната част на денонощието и превозвал около 15 души, повечето гръцки граждани. На митничарите направило впечатление необичайното време за туристическия тур – в средата на седмицата, както и странният маршрут: Турция – България – Гърция. 

При щателната митническа проверка са открити 2425 тениски, ризи, мъжко бельо, къси и дълги спортни панталони и спортни екипи. Всички дрехи носели лога и етикети на известни марки, но по предварителни данни се касае за нарушаване на правата на интелектуалната собственост. 

В багажното митничарите открили още и 73 топа плат за пердета с обща дължана 3000 метра. По цени на едро стойността на стоката е около 10 000 евро, но на пазара на дребно би донесла многократно по-високи приходи.

Освен текстила, при проверката митничарите намерили и 2,611 кг сребро във вид на бижутерийни изделия – гривни, пръстени и колиета. Бижутата са открити в чантата на една от пътничките – руска гражданка. Като се има предвид обиколния маршрут на автобуса от Турция към Гърция през България, не е ясно дали контрабандната стока е била предназначена за българския или гръцкия пазар, уточняват от Агенция „Митници“.

 Ден по-рано при щателна проверка на турски автобус, пътуващ към България, в багажа на част от пътниците са открити 115 тоалетни води и 12 парфюма, носещи етикети на световно известните търговски марки – „CHANEL“, „LACOSTE“, „ARMANI CODE“. Така пренасяните стоки обикновено се продават в малките парфюмерийни магазини, чийто обороти растат с наближаването на абитуриентските балове, коментират експерти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
6001
6001
19.04.2011 15:03 15:03

Каква ще бъде участта на заловената стока от тук нататък,ще се продава ли и къде и на как ви цени или?……

6001
6001
19.04.2011 15:05 15:05

Защото и много цигарки се ловят и много други стокички да да.

Back to top button