Хасково

Кръшно хоро на площада на Великден

Миналогодишното хороВеликденско хоро ще се извие на хасковския площад „Свобода“ на 25-ти април, съобщиха от оркестър „Орион бенд“. Хорото ще продължи 5 часа – от 15:00 до 20:00 часа.

В центъра на областния град Хасково ще свирят оркестрите „Колорит“, „Хасково“, „Динамика“, „Славяни“ и „Орион бенд“. Освен тях в проявата ще се включи и музикантът Иван Михайлов-Гагарин, певци и изпълнители на народна музика. Големият християнски празник ще бъде отбелязан с музика и танци от всички фолклорни области на страната. 

Haskovo.info припомня, че инициативата „Великденско хоро“ се провежда за втори път. Миналата година проявата се проведе пред Младежки център. Тогава десетки почитатели на народната музика слушаха с наслада изпълненията на оркестрите „Орион“, „Колорит“, „Хасково“, „Орбита“ и „Младост“, а най-темпераментните не се стърпяха и се хванаха на хорото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.04.2011 13:14 13:14

…че инициативата „Великденско хоро“ се провежда град за втори път.

KASABALIJA
KASABALIJA
19.04.2011 14:04 14:04

НАЙ НАКРАЯ СЕЛЯНИТЕ РАЗБРАХА ,ЧЕ НАЙ-ВАЖНАТА ЧАСТ НА ЕДИН ГРАД Е ПЛАЩАДА В ЦЕНТЪРА, А НЕ ХОРИЩЕТО КОЕТО МОЖЕ ДА Е И НА КРАЯ НА СЕЛОТО.
И ЧЕ ХАСКОВО КАТО ГРАД НЕ СЕ ПРОЧУЛ С ХОРИЩЕТО СИ НА ЯМАЧА, А С БАЛОВЕТЕ СИ ПРОВЕЖДАНИ В ОФИЦЕРСКИЯ КЛУБ

Back to top button