Регион

Командоси превзеха противник пред погледа на президента

Президентът и министърътПрезидентът Георги Първанов и министърът на отбраната Аню Ангелов заедно с висши военни наблюдаваха ВИП деня от мащабното учение „Съюзническа сила 2011“ на полигона край хасковското село Корен.

Над 1 400 военнослужещи и 500 единици техника участват в учението, което започна преди дни и представлява участие на усилена лекопехотна бригада в отбранителна операция на многонационални съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер съгласно Вашингтонския договор.

Президентът се запозна с възможностите на армията и се почерпи с козунакПо време на учението бе представена техниката, с която разполага българската армия. За днес бе предвидена контраатака от резервите на бригадата и бойна стрелба. Учението завърши с превземане на базата на противника от командоси, спуснати от хеликоптер.

В нашата армия се работи сериозно въпреки кризата и недостига на средства, аз съм удовлетворен от видяното, коментира президентът Георги Първанов.

Финалът на ВИП деня Доволен от видяното бе и министърът на отбраната Аню Ангелов, който заяви, че подобно учение ще има всяка година занапред независимо от това колко струва. Все още не е изчислено колко точно излиза на държавата това учение.

Списъкът с новите генерали в българската армия, предложен от министъра е бил одобрен  от президента без проблеми. По този повод Ангелов коментира, че принципните различия между тях остават, но по-важно е да нямат разногласия.

 Военното учение  Военното учение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.04.2011 21:18 21:18

Turskoto mekere Goce e sram za BG.Van ot BG.

Back to top button