Хасково

Хасковско сдружение е номинирано за годишна награда

Инициатива на хасковското Сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ е номинирана за годишните награди на Фондация „Лале“, която насърчава неправителствени организации, работещи в социалната сфера.


По време на пандемията и след нея хасковското сдружение с председател Минка Арабаджиева положи грижи за възстановяване, промоция и превенция на онкологичното здраве, за които Haskovo.info писа. Организацията осигури психологическа и емоционална подкрепа на хора, засегнати от онкозаболяване или коронавирус, предложи безплатни процедури за възстановяване на физическото здраве, проведе информационни кампании, включително сред младежка аудитория.

Наградите на класираните инициативи ще бъдат връчени на публична церемония в столичния клуб „Перото“ на 7 юни. Те са отговор към професионализма и постоянството на граждански организации, които работят с грижа за хората в България, казват организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button