Хасково

Тютюнопроизводители от Хасково запазват стачната си готовност

Протест, архив5000 земеделци от региона запазват стачната си готовност въпреки днешното споразумение, съобщиха за Haskovo.info от Съюза на тютюнопроизводителите в областта.

По – рано днес браншовите организации сключиха споразумение с министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за изплащане на парите за тютюна по схемата за национални доплащания за реколта 2010. 

Първият транш от 35 млн. лева ще бъде даден на производителите авансово до края на май. Останалите 35 млн. лева ще бъдат получени до края на август.

В план-сметката на ДФ „Земеделие“ за бюджет 2012 ще бъдат заложени останалите 73 млн. лева, които страната ни е нотифицирала пред Европейската комисия. Те ще бъдат изплатени до края на март следващата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button