Хасково

Първанов: Държавата не е коректна към общините

Георги ПървановДържавата не е коректна към общините, в същото време ние изискваме общините да бъдат коректни към бизнеса. Това е двоен стандарт, заяви тази вечер в Хасково президентът Георги Първанов по повод запорирането на сметките на общината.

Когато една община, в случая Хасково, затвори врати, тя е заклеймявана, а когато един университет сложи катинара на момента ги приема министър – председателят и решава проблема, коментира президентът. Той изтъкна като основен проблем липсата на диалог между централната власт и останалите субекти в държавата.

Държавният глава изрази смущение от двете различни решения на съда по казуса с блокираните сметки на общината. Едното от тях бе за отпадане на запора, а другото – за оставане.

Георги Иванов и Георги ПървановПрезидентът коментира и политическата обстановка в държавата. Според него в момента в България цари криза на управлението, а държавата се е превърнала в полицейска. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са част от репресивния апарат, допълни президентът по повод скандалите с посланиците с досиета в Държавна сигурност.

Първанов се обяви в подкрепа на майките, от които НОИ иска да връщат изплатени пари за майчинство и заяви, че е готов да опрости задълженията им в зависимост от индивидуалните случаи.

Георги Първанов се срещна с хасковлии в сградата на театъра, която той лично откри преди години и обяви, че пази топли спомени не само от този момент в града. На финала на срещата той получи от кмета Георги Иванов ритон и заяви, че ще се радва отново да бъде поканен в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

21 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.04.2011 22:56 22:56

i dvamata ste za razstrel…

TISH
TISH
20.04.2011 13:13 13:13

Уважение към институцията, но не им прави чест на Първанов и ко. По същото време имаше Благотворителен концерт за онкоболните деца – Защо не бяха там, а бистреха политиката в театъра? За пореден път ни показвате колко ви пука за ХОРАТА и ЗА ХАСКОВО !

TISH
TISH
20.04.2011 13:17 13:17

Да модернизира града, но без работни места в него да ви п…я на модернизацията! Млади майки в нови паркове, но без 2 лева в джоба – СТРАХОТНО! Семейства с 2, 3 деца вишисти – с обща заплата 500 лв.? Кое е нормалното? Какво от туй, че им звънят камбани всеки ден?

Анонимен
Анонимен
20.04.2011 16:00 16:00

Хасковлия е солташака на кметя…..Ууууууууузунджово…..

аре
аре
20.04.2011 16:01 16:01

Хасковлия вземи да врътнеш една свирка на кметя в резултат на благодарност към него

Анонимен
Анонимен
20.04.2011 16:06 16:06

Хасковлия много си компетентен като гледам.Явно разбираш и от космически кораби.От такива като теб сме на това ниво, измет долна.Малоумен е на майка ти сина и разбра ли ме.Да не си сина на кметя бе п**алче.Тук си много смел а….

punisher
punisher
20.04.2011 18:13 18:13

Прав е хасковлия, това е доста обективно и добре изказано мнение! А тея от последните 2-3 поста със свирките и солташаците и космонавтите да предадат много поздрави на майките си.. и да им го на4укам.

Анонимен
Анонимен
26.04.2011 12:13 12:13

ХАСКОВЛИЯ НЯМА ДА СЕ ПЛАШИШ!!! АЗ ЩЕ ТИ ДОВЕДА ЕДНА ГЮЧИЙСКА БРИГАДА И ЩЕ ГИ ОПЪНАТ ВСИЧКИТЕ ТИЯ С ЧЕРВЕНИТЕ ГЪЗОВЕ ГЕРБО-КОМУНИСЧЕТА И ВСЯКА ЧЕРВЕНА ПАСМИНА

АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
26.04.2011 21:58 21:58

ДО ПЕДАЛЧЕТО ГЕРБАДЖИЙСКО, КОЕТО ПОЛЗУВА МОЯТА ПОЗИВНА: ХОДИ НЯКЪДЕ ДА СИ ГО ЗАВРЕШ ОТЗАД, А АКО НЕ ТИ СТИСКА, ЩЕ ТИ ПРАТИМ НАШЕ МОМЧЕ КОЕТО ДА ТИ ГО НАХЛУЗИ В ГЪЗА ГЕРБАДЖИЙСКИ, ТЕСЕН КАТО ПОПСКИ РЪКАФФФ. И ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ МЕКЕРЕТА, АЗ ПИША ГРАМОТНО.
А ГЕРБАДЖИЙЧЕТАТА, НА ЕСЕН С БОДРА ПЕСЕН ЩЕ ГО ИЗДУХАТЕ КАКТО СИ МУ Е РЕДА.

TISH
TISH
20.04.2011 13:10 13:10

Накой бяха на благотворителен концерт, други на среща с президента :))) Смешна работа – не можахте ли да поканите „президента“ на благотворителния

Изтрезнял
Изтрезнял
20.04.2011 11:29 11:29

ГЕРБЕрите фанатици сте като пуйки, само някой (ББ) да ви викне и всички крякане в един глас. Защо искате разстрел за президента, какво престъпление е направил. Кой го избира два мандата? Вие, не помните ли? Може и да не помните – няма с какво.

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
20.04.2011 11:27 11:27

А точно кмета Георги Иванов е човека който модернизира и обнови Хасково така че той е последния който би искал да спира инвеститори в града.Ама ще дойде времето след няколко месеца когато ще разберат хасковлии защо наистина чуждите инвеститори бягат от Хасково.И ще разберете че причината не е кмета а причината е свързана с опозицията на кмета.Ама си има време за всичко.Много неща ще бъдат казани.

Хасковлия
Хасковлия
19.04.2011 23:34 23:34

Ама как си личат гербаджийските последователи.Първанов е прав като казва че това е ченгеджийска държава.Ето предния коментар „и двамата сте за разстрел“ типично полицейски начин на изразяване.Прост и неоснователен на фона на истината която каза президента.Да припомним и случая в Пещера от тези дни когато се агитираха деца типично по комунистически.Но не е нужно да дойде президента за да ни ги каже тези неща че ГЕРБ не струват.Целия народ усети що е глад и мизерия и безработица и скандали и още куп неприятности откакто си ни управляват ГЕРБ.

АЗ ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ ГРАЖДАНИНЪТ
19.04.2011 23:52 23:52

ХАХАХА ПИФ И ЕРКЮЛ! ДОБРЕ, ЧЕ КМЕТСКАТА БУЛКА Е БРАТОВЧЕДКА НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА БУЛКА, ЧЕ ГОСПОДИН СЕДЕФЧОВ (ПЪРВАНОВ) ДА БРАНИ ГОШЕТО ОТ РАЗНИ РАЗСЛЕДВАЩИ ГО ИНСТИТУЦИИ….

АЗ ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ ГРАЖДАНИНЪТ
20.04.2011 0:06 0:06

ГРАЖДАНИНО, ЦЕЛИЯ НАРОД Е СВИДЕТЕЛ НА СКАНДАЛИТЕ ОТКАКТО НИ УПРАВЛЯВАТ ГЕРБ ЗАЩОТО ТЕ САМИТЕ НЕ ГО КРИЯТ, ЕДИН ВИД ДАВАТ ГЛАСНОСТ НА ТОВА!!! А НЕ КАТО ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО СЕ КРИЕХА КАТО МИШКИ В ДУПКИ И КРАДЯХА ДЪРЖАВАТА ТИХОМ – МЪЛКОМ!!!
А ТОЗИ ПОМАК ГОЦЕ…. Е ЕДИН НЕКАДЪРЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ КАДЪР И СИ Е ТОЧНО ЗА РАЗСТРЕЛ!

хасковлия
хасковлия
20.04.2011 0:25 0:25

Ама то от ГЕРБ са неспособни да направят нещо друго освен скандал.Имаха 2 години откакто са на власт да видим че могат да направят нещо за държавата.Как така целия народ за 2 години нищо не е видял а само Бойко и неговите протежета.Ако всичко беше наред нямаше да има всеки ден по новините репортажи за стачки,за мизерстващи хора,за хаос из държавните институции.Това е супер нагла и нахална работа да виждаш как хората обедняват със всеки изминал ден а гербаджии да се показват по телевизията и да убеждават хората че работят усилено.Аз не съм чул или видял освен в София ГЕРБ да наливат пари.Работят единствено в столицата а останалите общини са оставени на произвола.Има си верига и на най-висока място е правителството щом там не вървят нещата на добре значи и надолу по веригата нещата не вървят на добре.Според Вас дали ГЕРБ ще си изкара пълен мандат.Според мен не

Анонимен
Анонимен
20.04.2011 9:44 9:44

До Хасковлия, би ли ми казал защо в Хасково няма големи вериги хипермаркети и молове, ами цяло Хасково бяга в Стара Загора уйкендите.Защото узунджовеца, подлогата на Гоце им иска подкупи.Нали хората идват да инвестират тук.Ама алчните комунистически утрепки като Гоце и Гонзо не ги допускат.Ясно и ти си тъп КОМУНИСТ, някой номенклатурчик, на когото са му спряли кранчето и сега наддигна вой.Или тъгуваш за ДПС, които са те обладавали отзад.И двамата ГОце и Гонзо са за кауша.

Grajdanka
Grajdanka
20.04.2011 10:11 10:11

Двама души спорят помежду си кой е по-голям престъпник ! Всички знаем ,че Първанов е един престъпник спрямо своята държава и за 8 години мандат не я защити никъде ,добре я потурчи , добре забогатя лично ! Но какво да кажем за Бойко и Цветанов – двама новобогаташи , пожарникар и физкултурник ,които още отсега си проличаха що за управници са ,искат една полицейска държава ,за да не може никои нищо да им каже за хаоса ,който създават в държавата . Те още отсега са за разстрел ! За съжаление ,тези които ги подкрепят и ще гласуват за тях ,още повече ще загробят държавата ,народа и себе си !!!

punisher
punisher
20.04.2011 10:46 10:46

Абе Гост, това за моловете сигурно го слушаш в махлата като се съберете на ракийка да се надприказвате кой повече разбира от политика и управление. Смотаняк, като не знаеш недей писа. За твое сведение кмета както всички няма нищо против да има мол и в Хасково, друг е въпроса че просто градът ни е малък и рядко има заинтересовани инвеститори да строят молове в градове под 100000 души. Защо ли даже обяснявам като знам че за малоумници като тебе е важно само да напишат по някое хейтърско изказване.. (каквото и да значи това за теб) Казах ли че си малоумен?

Хасковлия
Хасковлия
20.04.2011 11:23 11:23

Относно хипермаркетите и моловете ще кажа че…първо Хасково е с население 70 хил. а Стара Загора е с население 150хил. т.е. два пъти повече и е нормално там да има два пъти повече хипермаркети и молове защото има двапъти повече купувачи.Второ когато в Хасково искаха да строят мол едно от условията бе молът да се намира в рамките на града или колкото се може по близо до центъра.Е Хасково е задръстен град и няма такъв терен за мол.Поради тази причина кмета поиска военните имоти и те да бъдат използвани точно за такъв тип магазини било то мол или хипермаркет.Ама тогава всички ревнаха срещу кмета че искал да краде пари от имотите и затова ги продавал и накрая ниищо не се получи.Трето големите вериги си имат маркетингови отдели които проучват пазара.Инвестицията в един мол е към 20 млн.евро.Според вас как се избиват 20 млн евро в малък град като Хасково.Затова не търсете вината в кмета.Хасково е малък град а е с амбициите и самочувствието на едва ли не некакъв мегаполис.

Анонимен
Анонимен
28.04.2011 21:09 21:09

ТЕЛЕФОН НА ГЮЧИЯТА-0888890532

Back to top button