Хасково

Седмокласници се запознаха отблизо с професиите в гимназията по туризъм

Дни на отворените врати се провеждат на 2 и 3 юни в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково.

По време на традиционната инициатива седмокласниците се запознават със специалностите от новия прием на гимназията. Днес в ПГТ „Александър Паскалев“ бяха ученици от ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и СУ „Васил Левски“. След кратка презентация за живота на училището, те се запознаха с отделните професии, които им бяха представени по атрактивен начин в съответните кабинети.

ГимназияСладкарите показаха как се работи с шоколад, от кетъринга направиха вкусни и здравословни хапки, имаше и сервиране на коктейли. Учениците рисуваха на графични таблети. Гимназистите показаха изработени от тях на 3D принтер чаши и тениски с лого, визитки.

ГимназияПриемът е в традиционната специалност Кетъринг, Рекламна графика, Съдебна администрация, Бизнес администрация и Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия.

Утре в гимназията по туризъм се очакват седмокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и родители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button