Любопитно

Хор „Орфей“ с наградата „Музикален проект на годината“

Детски хор „Орфей“ при Младежки център – Хасково е носител на наградата „Музикален проект на годината“ в надпреварата „Музикант на годината“, като част от създателите на Детския хор на България, съобщават от общината.

Наградата бе връчена в студио 1 на БНР и се присъжда след номинации в класацията, организирана от предаването „Allegro vivace“ на програма „Хоризонт“. През миналата година хор „Орфей“ се включи в концерт в зала 1 на НДК по проект „Детският хор на България“ на Български хоров съюз. Там, заедно с още 10 детски състава от Шумен, Бургас, Пловдив, Русе, Свиленград и София децата изпълниха песни от български композитори в съпровод на Младежка филхармония „София“ под диригентството на Славил Димитров. Още тогава всички хорове получиха Сертификат „Основател“, а снощи бе връчен и плакета „Музикален проект на годината“.

ХорТова е втората награда на орфейци в рамките на седмицата. Преди дни те получиха и наградата от участието си в Международен фестивал „Млади таланти“, организиран от МОН и НДД – София. Така всички певци отново ще могат да почиват на безплатен 10-дневен творчески лагер на море.

В петък възпитаниците на Елена Цветкова заминават за участието си във второто издание на Детския хор на България и в момента тече трескава подготовка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
03.06.2022 11:39 11:39

Ако искаме да оцелеем, трябва да се саморекламираме! :)

Back to top button