Хасково

ПМГ с велопаркинг за Деня на Земята

ВелопаркингаХасковската математическа гимназия вече има велопаркинг. Той се намира в двора на училището, а поставянето на специалната рампа е по повод Международния ден на Земята – 22 април.

„Целта ни е да намалим отделянето на въглероден диоксид във въздуха, а и много от учениците и учителите идват до гимназията с колело“, разказа за Haskovo.info деветокласникът Диян Дочев, който е сред участниците в инициативата.

Като част от проявите по повод Световния ден на Земята възпитаниците от V, VІ и VІІ клас засадиха дръвчета. „Избрахме гинко билоба, тъй като след избухването на атомната бомба над Хирошима само това растение е оцеляло“, споделиха учениците. Седмокласничката Анита Николова допълни, че в листата на гинко билобата има аспирин и затова те се използват за направата на лекарства.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haha
haha
20.04.2011 16:10 16:10

какво прави този паражия с каскета! Или може би е учител там. Госпожо Директор, да тоз ли опряхте? Бил ми е учител смеЩника му със смеЩник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

doni
doni
21.04.2011 23:10 23:10

хората трябва да отговарят за това, което казват или вършат – иначе … „нема такава държава“……..!!!!!!!!!

Back to top button