Регион

Театърът в Димитровград става общински

Атанас КапраловПравителството преобразува Държавния драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Димитровград, в общински. Това бе решено на днешното заседание на Министерски съвет.

Предложението за преобразуването е на местната власт в Димитровград. Направената промяна в статута на театъра е с цел подобряване на мениджмънта му, уточняват от правителствената пресслужба.

Решението на Министерски съвет идва след гласуване в Общински съвет – Димитровград по предложение на кмета Стефан Димитров. Поводът бе писмо от министъра на културата Вежди Рашидов, в което той приканва администрацията да стопанисва изцяло културното средище.

В димитровградският театър работят 11 души. Негов директор в момента е поетът Атанас Капралов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kasabalija
kasabalija
20.04.2011 16:27 16:27

Ха сега и господин кмета Иванов да седне да направи театъра в Хасково Общински. По ще приляга на кметицата да стане Директор там, а не някаква си зам директорка в Младежки дом. Безтуй го ремонтира за да посреща собствените си гости/ президент, ректори и т.н./ и само благословената от него хасковска културна дейност, и ще му вдигне издръжката от 80 на 280 хиляди лева да има да харчи на воля жената, а културата на Хасково узинджовски кучета я яли!!

Back to top button