Хасково

България, Гърция и Турция обменят инфо на Капитан Андреево

ГКППСъвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция ще бъде изграден на ГКПП „Капитан Андреево“. Това предвижда проект на споразумение, одобрен на днешното заседание на Министерски съвет, съобщават от правителствената пресслужба.

Центърът ще се ръководи от координатори и чрез него ще се обменя информация в реално време. Тя ще се отнася основно до нелегалната миграция и трафика на хора, престъпления и нарушения, свързани с подправяне на документи за пътуване и за самоличност, незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества, химически прекурсори, огнестрелно оръжие и боеприпаси, контрабанда на цигари и всякакви други престъпления и нарушения на митническите и акцизните разпоредби.

На заседанието си днес Министерският съвет взе решение и за изграждане на защитна мрежа по границата между България и Турция, която да спре разпространението на шапа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button