Хасково

В ресторант за непушачи слагат пепелник на маса с гърци

ПушенеУправителите на 2 ресторанта и 4 кафенета в Ивайловград са с наложени актове заради нарушения на наредбата за тютюнопушене, съобщи директорът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към Региналната здравна инспекция д-р Иван Александров

Единият от ресторантите с наложена санкция е бил обозначен с табела за непушачи. Въпреки че на повечето маси не е имало пепелници, гръцки клиенти са били облагодетелствани и са пушили в заведението.

За друго от заведенията с нарушения е подаден сигнал в Здравната инспекция от гражданин. Оказало се, че там помещението е голямо, но въпреки това не е преградено и се пуши навсякъде. Общо 20 са проверените вчера обекти в граничния град. 

При първата проверка в по-малките общини в областта само връчвахме предписания, сега налагаме и актове, обясни д-р Александров. Преди Ивайловград повторно са инспектирани общините Димитровград, Харманли и Свиленград. През следващата седмица са планирани нови проверки в Хасково и Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button