Любопитно

„Лотос бял“ отпразнува 20-годишнината си на сцената в „Заря“ – ВИДЕО

Вокална група „Лотос бял“ изнесе тази вечер концерт по случай 20 години от основаването си в хасковското читалище „Заря“.

75 години празнува художественият ръководител на групата Стефан Милев. Той получи поздравления и паметен знак от заместник-кмета Мария Вълчева. Концертът е в рамките на Дните на Аспарух Лешников, които бяха официално открити вчера с концерт на внучката на Ари – Джесика Лешников.

Концерт„Лотос бял“ е основан от акордеониста Жещо Щерев. От 2006 година групата е поета от Стефан Милев, който разширява и обогатява нейния репертоар. От същата година „Лотос бял“ е под крилото на Военния клуб. Групата е носител на редица престижни отличия и награди.

ПРОГРАМА

3 юни 2022 г.

17:30 ч. ‒ Поднасяне на цветя пред паметника на Аспарух Лешников в Хасково.

18:00 ч. ‒ Откриване на пътуваща изложба „Рицарят на горното Фа” във фоайето на ДКТ „Иван Димов” Хасково.

18,30 ч. – Концерт за официалното откриване на „Дни на Аспарух Лешников“ Хасково 2022 на Джесика Лешников- внучка на Аспарух Лешников с участието на Гочо Александров Праков – кларинет, Виктория Александрова Василенко – пиано, доц. Атанас Анатолиев Кръстев – виолончело, Румен Руменов Бояджиев – аранжор.

19:00 ч. – Прожекция на германския игрален филм „Комедиен Хармонист”, ДКТ „Иван Димов”.

4 юни 2022 г.

18,00 ч. – Юбилеен концерт на Вокална група „Лотос бял“ по повод 20 години от основаване на групата и 75 години на нейния художествен ръководител Стефан Милев, залата на ОНЧ „Заря-1858” Хасково.

5 юни 2022 г.

11,00 ч. – Национален конкурс на старата градска песен „С песните на Ари”, ОНЧ „Заря-1858” Хасково.

18,00 ч. – Галаконцерт и награждаване на победителите в конкурса „С песните на Ари“ с участието на Джесика Лешников в залата на ОНЧ „Заря-1858” Хасково.

В 21-то издание на Националния конкурс за стара градска песен „С песните на Ари“ участват 33 вокални групи и индивидуални изпълнители от Хасково, София, Бургас, Варна, Симеоновград, Димитровград, Перущица, Раднево, Казанлък, Пловдив, Пирдоп, Севлиево, Перник, Кърджали, Свиленград и др.

Внучката на Ари за пръв път пя в Хасково, получи отличието за почетното гражданство на дядо си – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button